Hopi Labyrinth

Åndelig genfødsel.


 

Labyrint

 

Moder jord symbol

Symbol for genfødsel

....." Hele myten og betydningen af Emergence udtrykkes ved en symbol kendt af Hopis som Moder Jord symbol. Der er to former, den firkantede [gul ovenfor], og cirkulæret [rød ovenfor].
Eksempler på disse Labyrinter er hugget på en sten syd for Oraibi, og syd for Shipaulovi. En kombination af de to former er også skåret på en træpind, som er plantet foran One Horn alteret i Kwani kiva på Walpi under Wúwuchim ceremoni.
Symbolet er almindeligt kendt som Tápu'at [Mother and Child]. Denne type repræsenterer åndelig genfødsel fra den ene verden til den efterfølgende en, som symboliseret ved fremkomsten af sig selv "
Taget fra: The Book af Hopi af Frank Waters, Penguin Books, 1985;

 

Labyrinter har eksisteret i mere end 5000 år og findes i næsten alle store religiøse tradition i verden. De har været en integreret del af mange kulturer, såsom indianske, græske, keltiske og maya. Den Hopi kaldet labyrinten symbolet for "Moder jord" og sidestilles det med Kiva. Ligesom Stonehenge og pyramiderne, at de er magiske geometriske former definere hellige rum.

Labyrintens historie og filosofi, dets forhold til alt fra kosmos til kalenderen, dens betydning i Hopi medicin hjulet, tibetanske sand maleri, østens mandala, jødisk Kabala.

"San Francisco Chronicle Book Review, 06/11/1995 " Patricia Holt
En labyrint er et symbol på rejsen til centrum af dig selv.