Pervasive computing

 

Pervasive computing eller ubiquitous computing er en vision eller begreb inden for datalogien, der beskriver, hvordan computeren i fremtiden vil føre en tilbagetrædende, men alligevel allestedsnærværende rolle i brugerenes liv. Det handler om, hvordan computerkraft bliver indlejret i hverdagsprodukter som eksempelvis en brødrister. Visionen blev for første gang skabt af Mark Weiser i slutfirserne. Weiser beskriver, hvordan udviklingen af computeren er gået fra mainframe-computeren til pc'en. Altså hvordan en computer først servicerede mange brugere i mainframe-æraen til, hvordan en computer servicerede en bruger i pc-æraen. I følge Weiser står vi nu overfor en ny æra, hvor en bruger serviceres af mange enheder med computerkraft. Det er det, som benævnes pervasive computing.

Et eksempel på pervasive computing er det intelligente køleskab, som kan registrere, hvilke madvarer det indeholder og kommunikere med eksempelvis brugerens mobiltelefon og fortælle, at brugeren skal tage mælk med hjem til aftensmaden. Alle elektriske enheder skal gerne opføre sig korrekt i forhold til hinanden, således at eksempelvis kaffemaskinen går i gang, når man forlader sin arbejdsplads.

Pervasive computing bliver ofte på dansk kaldt it i alting.

Pervasive computing eller slet og ret - IT i alting hvad kan man bruge det til http://www.dr.dk/DR2/VidenOm/Temaer/Internettet. Nabto provides a very simple way to address devices: http://nabto.com/ Hvad er Innovation Lab? Innovation Labs unikke styrke ligger i en bred, ny og internationalt velfunderet viden indenfor teknologi, brugere, forretning. www.innovationlab.net

Nabto(dansk firma).provides a very simple way to address devices: http://nabto.com/